Sorbet i Terryna lodowa z kompot jeżyn

Sorbet i Terryna lodowa z kompot jeżyn
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 342 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, dżem z jeżyn, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lody, Sorbet i Froyo Terrine, Pralinki z białej czekolady z jeżyną-raspb, oraz Śmietana Panna Cotta z jeżyną-kompot Zinfandel.

Instrukcje

1
Line 9x5x2 3/4-calowa patelnia metalowa z 2 warstwami folii, rozciągająca się na 3 cale po bokach. Sorbet malinowy miarka do średniej miski i wymieszać do zmiękczenia; odstawić w temperaturze pokojowej, aż sorbet będzie się smarować, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
SorbetSorbet
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Sorbet rozprowadzić równomiernie na dnie przygotowanej patelni bochenkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
3
Umieść Bochenek w zamrażarce. Miarka sorbet cytrynowy do innej średniej miski; wymieszać i odstawić w temperaturze pokojowej, aż do smarowania, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. Łyżka sorbetu cytrynowego w dużych dollopach na sorbecie malinowym, a następnie rozprowadzić w równej warstwie. Powrót bochenek do zamrażarki. Powtórz procedurę z lodami waniliowymi, sorbetem z mango i na koniec sorbetem z jagód. Fold folia zwis nad terrine; przykryć folią aluminiową. Zamrozić terrine na noc. (Terrine można zrobić 4 dni wcześniej. Zamrozić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Sorbet CytrynowySorbet Cytrynowy
Sorbet Z MangoSorbet Z Mango
BoysenberriesBoysenberries
MalinyMaliny
SorbetSorbet
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Dżem jeżyn wymieszać w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu do rozpuszczenia. Wymieszaj startą skórkę z cytryny i świeży sok z cytryny. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszaj świeże jeżyny, zmiażdżąc niektóre widelcem, aby uwolnić soki. Kompot przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Z JeżynDżem Z Jeżyn
JeżynyJeżyny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Pokrojoną w plasterki świeżą miętę mieszamy z kompot jeżyn. Odwróć terrine na talerz; odklej plastikową folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
świeża Miętaświeża Mięta
KompotKompot
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Pokrój terrynę w plasterki.
4
Podawać z kompot jeżyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
KompotKompot

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Mrożony deser w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn