Sorbet i Terryna lodowa z kompot jeżyn

Sorbet i Terryna lodowa z kompot jeżyn
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 342 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, dżem z jeżyn, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lody, Sorbet i Froyo Terrine, Pralinki z białej czekolady z jeżyną-raspb, oraz Śmietana Panna Cotta z jeżyną-kompot Zinfandel.

Instrukcje

1
Line 9x5x2 3/4-calowa patelnia metalowa z 2 warstwami folii, rozciągająca się na 3 cale po bokach. Sorbet malinowy miarka do średniej miski i wymieszać do zmiękczenia; odstawić w temperaturze pokojowej, aż sorbet będzie się smarować, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
SorbetSorbet
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Sorbet rozprowadzić równomiernie na dnie przygotowanej patelni bochenkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
3
Umieść Bochenek w zamrażarce. Miarka sorbet cytrynowy do innej średniej miski; wymieszać i odstawić w temperaturze pokojowej, aż do smarowania, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. Łyżka sorbetu cytrynowego w dużych dollopach na sorbecie malinowym, a następnie rozprowadzić w równej warstwie. Powrót bochenek do zamrażarki. Powtórz procedurę z lodami waniliowymi, sorbetem z mango i na koniec sorbetem z jagód. Fold folia zwis nad terrine; przykryć folią aluminiową. Zamrozić terrine na noc. (Terrine można zrobić 4 dni wcześniej. Zamrozić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Sorbet CytrynowySorbet Cytrynowy
Sorbet Z MangoSorbet Z Mango
BoysenberriesBoysenberries
MalinyMaliny
SorbetSorbet
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Dżem jeżyn wymieszać w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu do rozpuszczenia. Wymieszaj startą skórkę z cytryny i świeży sok z cytryny. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszaj świeże jeżyny, zmiażdżąc niektóre widelcem, aby uwolnić soki. Kompot przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Z JeżynDżem Z Jeżyn
JeżynyJeżyny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Pokrojoną w plasterki świeżą miętę mieszamy z kompot jeżyn. Odwróć terrine na talerz; odklej plastikową folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
świeża Miętaświeża Mięta
KompotKompot
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Pokrój terrynę w plasterki.
4
Podawać z kompot jeżyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
KompotKompot

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Mrożony deser w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn