Sorbet i Terryna lodowa z kompot jeżyn
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 342 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, dżem z jeżyn, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lody, Sorbet i Froyo Terrine, Pralinki z białej czekolady z jeżyną-raspb, oraz Śmietana Panna Cotta z jeżyną-kompot Zinfandel.
Instrukcje
Line 9x5x2 3/4-calowa patelnia metalowa z 2 warstwami folii, rozciągająca się na 3 cale po bokach. Sorbet malinowy miarka do średniej miski i wymieszać do zmiękczenia; odstawić w temperaturze pokojowej, aż sorbet będzie się smarować, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Sorbet rozprowadzić równomiernie na dnie przygotowanej patelni bochenkowej.
Umieść Bochenek w zamrażarce. Miarka sorbet cytrynowy do innej średniej miski; wymieszać i odstawić w temperaturze pokojowej, aż do smarowania, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. Łyżka sorbetu cytrynowego w dużych dollopach na sorbecie malinowym, a następnie rozprowadzić w równej warstwie. Powrót bochenek do zamrażarki. Powtórz procedurę z lodami waniliowymi, sorbetem z mango i na koniec sorbetem z jagód. Fold folia zwis nad terrine; przykryć folią aluminiową. Zamrozić terrine na noc. (Terrine można zrobić 4 dni wcześniej. Zamrozić.)
Dżem jeżyn wymieszać w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu do rozpuszczenia. Wymieszaj startą skórkę z cytryny i świeży sok z cytryny. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszaj świeże jeżyny, zmiażdżąc niektóre widelcem, aby uwolnić soki. Kompot przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Pokrojoną w plasterki świeżą miętę mieszamy z kompot jeżyn. Odwróć terrine na talerz; odklej plastikową folię.
Pokrój terrynę w plasterki.