Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon

Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj solonego pieczonego indyka z ziołami i sosem Szalotkowo-Dijon. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 82g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Mieszanka mąki uniwersalnej, cebula, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym, Pieczona Pierś Z Indyka Z Cytrusowym Pesto I Sosem Z Szalotki, oraz Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników pocierać wmałe miski zmiażdżyć zioła drobno. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed użyciem wymieszać skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiołaZioła
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz (nie osuszaj). Wyciągnij wszelkie podkładki tłuszczowe z głównej jamy i jamy szyi indyka; owinąć, schłodzić i zarezerwować tłuszcz do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Umieścić indyka w torbie do pieczenia; posypać wewnątrz i na zewnątrz solą. Zamknij torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
3
Umieścić na bakingsheet; przechowywać w lodówce 18 do 24 godzin.
4
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz; pat bardzo suche. Wymieszać posiekaną cebulę inastępny 5 składników w małej misce. Divideonion mieszanka między główne i neckcavities. Złóż skórę szyi pod i zabezpiecz szaszłykiem. Włóż końcówki skrzydeł pod. Zwiąż nogi luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Rozłóż masło na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Umieść zarezerwowane tłuszcze i zarezerwowane kark, serce i żołądek na patelni; wlej 2 szklanki Złotego wywaru z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Pieczony indyk 45 minut. Baste z panjuices. Kontynuuj pieczenie, aż termometr zostanie umieszczony w najgrubszej części rejestratorów udowych od 74° do 170 ° F, fastrygując co 45 minut,dodając wywar lub wodę do patelni, jeśli wyschnie, i luźno owijając folią, jeśli zbyt szybko się brązowieje, od 3 do 3 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Przenieść klucz na talerz; namiot bardzo luźno z folią i pozostawić 30 do 45 minut. Reserveroasting patelni z sokami do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Wyjąć indyczą szyję, serce i żołądek z patelni do pieczenia. Pull mięso offneck; posiekać mięso szyi, serce, i żołądek i rezerwy na sos, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Wlać panjuices do 8-filiżanki miarki. Łyżka offfat z powierzchni, zastrzegając 1/2 szklanki tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
3
Do odtłuszczonego soku na patelnię dodajemy wywar z indyka, aby zmierzyć łącznie 5 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Dodaj 1/2 Puchar zarezerwowany tłuszcz andhalots; sauté 1 minutę.
6
Ubić w mące.Gotować, aż zasmażka będzie jasnobrązowa, trzepaniezawsze, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ubij w winie, mieszaninie bulionu, musztardzie i świeżym rozmarynu.Doprowadzić do wrzenia, ubijając do blendu. Gotować aż dogravy Płaszcze łyżka, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
MusztardaMusztarda
StadoStado
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dorzuć, serce i żołądek, jeśli chcesz. Przyprawa z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
9
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn