Solone Ciasto Z Mlecznej Czekolady Karmelowej

Solone Ciasto Z Mlecznej Czekolady Karmelowej
Solone ciasto z mlecznej czekolady karmelowej wymaga około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 53g tłuszczu i w sumie 826 kalorii. Ten przepis służy 16. Za 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 11 osób próbowało i lubiło ten przepis. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka brązowego cukru, półsłodkiej czekolady, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest tak wybitne. Spróbuj Solone Karmelowe Ciasteczka Z Czekoladą Mleczną, Czekolada mleczna i Solony Karmel Gâteau Saint-Honoré, oraz Sześciowarstwowe Ciasto Czekoladowe Solono-Karmelowe dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Włóż czekoladki do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Włóż cukier i 1/2 szklanki wody do rondla i umieść na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier się rozpuści i zagotuj. Jak tylko to się stanie, przestań mieszać i gotuj, aż zmieni kolor na bursztynowy, około 8 do 10 minut. (Jeśli uważasz, że wymaga kolejnego wymieszania, posmaruj boki patelni mokrym pędzlem do ciasta i wymieszaj całą mieszankę, podnosząc sam garnek za uchwyt, uważając, aby nie dotknąć karmelu, w przeciwnym razie może się skrystalizować.) Gdy mieszanina osiągnie ten ciemnobursztynowy kolor, zmniejsz ogień. Odsuń się od garnka i bardzo powoli dodawaj śmietanę, mieszając żaroodporną szpatułką. (Jeśli denerwujesz się parą, załóż rękawicę kuchenną, aby chronić rękę.) Kontynuuj mieszanie, aż wszystko zostanie włączone. Gdy mieszanina będzie gładka, dodaj drobną sól. Zdejmij ogień i polej karmelem miskę czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sól DrobnaSól Drobna
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Ubij, aby połączyć, upewniając się, że cała czekolada się rozpuści. Włóż do lodówki na około 1 godzinę, aż całkowicie ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Wyjmij lukier z lodówki i ubij mikserem ręcznym, aż stanie się rozsmarowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
5
Dodaj masło w kawałkach i mieszaj, aż wszystko się połączy. Włóż z powrotem do lodówki na kolejną godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
6
Ułóż 1 warstwę ciasta na półmisku ciasta płaską stroną do góry. (Chcesz ciasto płaską stroną do góry, więc kiedy się do niego dostaniesz, będziesz miał ładne i równe warstwy.) Równomiernie rozprowadź 2 szklanki lukru na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Posyp płatkami soli morskiej, a następnie ułóż drugą warstwę ciasta płaską stroną do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8
Rozłóż resztę lukru na wierzchu i po bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Posyp wierzch większą ilością płatków soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło 2 (9 na 2 cale) nieprzywierające okrągłe formy do ciasta. Wyłóż spód każdego z nich rundą pergaminu, a następnie posmaruj masłem papier.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Przesiej mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól razem na pergamin. Za pomocą miksera elektrycznego na średnich i wysokich obrotach posmaruj masło i cukry, aż będą lekkie i puszyste, 4 lub 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
12
Dodaj jajka, 1 na raz, mieszając, aż do całkowitego włączenia, przed dodaniem każdego dodatkowego jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
13
Dodaj czekoladę i wanilię, upewniając się, że naprawdę dobrze się łączą. Ustaw mikser na niski poziom i powoli dodawaj suche składniki, naprzemiennie z maślanką, w 3 partiach, zaczynając i kończąc na mieszance mąki. Upewnij się, że dokładnie się wymieszał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Wlej połowę ciasta na każdą patelnię i równomiernie rozprowadź szpatułką lub nożem do masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Piec, aż wykałaczka wyjdzie czysta, 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Wyjmij patelnie do stojaków i pozwól ciastom ostygnąć przez około 10 minut. Poluzuj krawędzie ciasta z patelni nożem, a następnie obróć je na stojakach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Wyjmij papier i pozwól ciastom całkowicie ostygnąć.

Składniki

2(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym283Orzechy dowolne (posiekane)półsłodka lub słodko-gorzka czekolada, drobno posiekanapółsłodka lub słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidobrze wstrząśnięta maślanka (lub 1 szklanka mleka plus 1 łyżka soku z cytryny)dobrze wstrząśnięta maślanka (lub 1 szklanka mleka plus 1 łyżka soku z cytryny)4jaja, w temperaturze pokojowej przez 30 minutjaja, w temperaturze pokojowej przez 30 minut4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier510Orzechy dowolne (posiekane)czekolada mleczna, drobno posiekanaczekolada mleczna, drobno posiekana1(zima)sól morska drobnasól morska drobna1(może być lub przeglądać)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPłatki soli morskiej (zalecane: Maldon)Płatki soli morskiej (zalecane: Maldon)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipółsłodka czekolada, stopiona i schłodzonapółsłodka czekolada, stopiona i schłodzona3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2kijeniesolone masło o temperaturze pokojowej, pokrojone w kostkęniesolone masło o temperaturze pokojowej, pokrojone w kostkę2kijemasło niesolone, zmiękczone, plus więcej do smarowania patelnimasło niesolone, zmiękczone, plus więcej do smarowania patelni1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku2(może być lub przeglądać)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn