Solone Ciasto Karmelowo-Czekoladowe Budyniowe
Solone ciasto karmelowo-czekoladowe Pudding może być tylko deser szukasz. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę, syrop kukurydziany, instant espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1519 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Solony karmelowy Pudding i ciasto czekoladowe drobiazg, Solony Karmelowy Czekoladowy Malinowy Budyń Chia, oraz Solony Karmelowy Pudding Z Białej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Warstwa: wymieszać espresso w proszku do wrzącej wody; rezerwy.
W średniej misce, ubić razem kakao, cukier, i brązowy cukier; rezerwy.
Do solonego ciasta karmelowego
Warstwa: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko pokryj 8-calową kwadratową patelnię z natryskiem do pieczenia.
Połącz cukier, syrop kukurydziany i wodę w rondlu o średnim ciężkim dnie. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwilż czystą szczoteczkę do ciasta wodą i wytrzyj kryształy cukru z boków patelni. Gotować mieszaninę, wirując (ale nie mieszając) od czasu do czasu, aż cukier zmieni głęboki bursztyn, 5 do 7 minut. Natychmiast wyjąć z ognia i dodać śmietanę; mieszanina bąbelków i rozpylać. Wróć do ognia i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanina będzie gładka. Odstawić.
W małej lub średniej patelni ze stali nierdzewnej (patrz UWAGI), roztopić masło na średnim ogniu. Masło gotować, od czasu do czasu obracając patelnię, aż zacznie się spieniać. Gdy piana się uspokoi, brązowe kawałki masła staną się widoczne na dnie patelni (5 do 7 minut). Natychmiast wyjąć z ognia i wymieszać z zastrzeżonym karmelem.
W dużej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, i sól. W średniej misce, ubij razem brązowy cukier, żółtka, i wanilia, aż połączone.
Wymieszać z mlekiem i karmelowo-brązowym masłem.
Powoli ubijać mokrą mieszaninę do suchej mieszaniny, mieszając tylko do momentu połączenia. Gumową szpatułką zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Posypać ciasto równomiernie zarezerwowaną mieszanką kakao-cukier, następnie powoli i równomiernie zalać mieszanką proszku kawą.
Piec, aż boki ciasta oderwać od boków patelni, 25 do 30 protokół.
Przenieść do regału chłodzącego i schłodzić 30 minut przed podaniem (nadal będzie ciepło).
W razie potrzeby posypać solą Maldon i podawać z lodami waniliowymi.