Solone Święto Dziękczynienia Turcji
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Solone dziękczynienie Indyk może być niesamowite przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Ten przepis służy 54 i kosztuje 80 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka pieprzu, jabłka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Dziękczynienie resztki z indyka Bliss: Indyk Mac-and-Cheeselets, Solony Cały Indyk, oraz Indyk Solony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulion z kurczaka wymieszać, sok jabłkowy, brązowy cukier, sól, suszona szałwia i pieprz razem w dużym garnku; dodać połówki jabłek i zmiażdżone ząbki czosnku. Doprowadzić mieszaninę tylko do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier i sól.
Natychmiast zdjąć z ognia.
Wlej tyle lodu do dużego pojemnika bezpiecznego dla żywności, aby był w połowie pełny.
Wlać mieszaninę bulionu z kurczaka na lód; wymieszać do całkowitego i równomiernego ostygnięcia cieczy.
Delikatnie opuść indyka do płynu z piersią skierowaną w dół.
Solanka indyka 24 do 36 godzin, dodając lód w razie potrzeby, aby solanka i indyk były zimne.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Wyjąć indyka z solanki i dobrze spłukać zimną wodą. Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi.
W misce wymieszać ćwiartki jabłka, cebulę, całe ząbki czosnku i świeże liście szałwii; luźno wrzucić do wnęki indyka. Przenieś indyka na płytką patelnię do pieczenia. Delikatnie pokryć skórę indyka oliwą z oliwek.
Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż skóra na piersi indyka będzie złotobrązowa, około 30 minut.
Zmniejsz ciepło do 350 stopni F (175 stopni C), przykryj indyka folią aluminiową i kontynuuj pieczenie indyka, aż nie będzie już różowy w kości, a soki będą jasne, około 6 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda powinien odczytywać 180 stopni F (85 stopni C).
Wyjmij indyka z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw w ciepłym miejscu 10 do 15 minut przed krojeniem.