Solona Tarta Czekoladowo-Karmelowa

Solona Tarta Czekoladowo-Karmelowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj solonej tarty czekoladowo-karmelowej. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 603 kalorie, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz żółtko jaja, proszek kakaowy przetworzony w Holandii, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przepis ten zachwycił 2303 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Solona Tarta Czekoladowo-Karmelowa, Tarta Czekoladowo-Solona Karmelowa, oraz Tarta Czekoladowo-Karmelowa Solona dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować skorupę tarty: w misce miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, masło śmietankowe i cukier cukierniczy razem, aż do połączenia, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodaj żółtko i wanilię i ubijaj, aż będą lekkie i puszyste, 3 do 4 minut. Przesiać mąkę, kakao i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
3
Mieszaj na małej prędkości, aż ciasto się połączy. W przypadku suchych miejsc wymieszaj ręcznie, aby je wyrównać. Uformuj ciasto na dysk i zawiń w plastik. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do trzech dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj dysk schłodzonego ciasta,aż będzie tylko nieśmiały o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
5
Rozwałkuj ciasto wokół wałka do ciasta i ostrożnie przenieś na patelnię. Wciśnij ciasto na patelnię, łatając wszelkie otwory nadmiarem ciasta. Schłodzić skorupę przez co najmniej 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przyciąć krawędzie tart więc są płaskie i jednolite. Wyłóż osłonkę tarty folią i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Piec przez 20 minut, obracając w połowie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
8
Wyjąć ciężarki i wkładkę, piec przez dodatkowe pięć minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia powłoki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
1
Umieść 4 uncje (1/2 szklanki) wody na dnie dużego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodać cukier i syrop kukurydziany i gotować mieszaninę na średnim ogniu. Boki garnka spłukać pędzelkiem do ciast zanurzonym w chłodnej wodzie. Mieszanina zacznie obracać się w bursztyn i trochę dymić, w którym momencie należy obracać zawartość, aby wyrównać mieszaninę. Po około 10 minutach będziesz miał ciemny bursztynowy karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wyjmij go z ognia, dodaj masło, śmietanę, creme fraiche i sól (bądź ostrożny, mieszanka karmelowa będzie rozpylać) i ubijaj, aż karmel będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Wlać karmel do schłodzonej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
5
Odstawić na 1 godzinę, aż karmel ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
6
Aby polewa czekoladowa: doprowadzić krem do wrzenia i umieścić posiekaną czekoladę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Wlać krem na czekoladę i pozostawić na kilka minut, aby stopić czekoladę. Mieszaj ganache gumową szpatułką, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Wylać na wierzch karmelowej tarty, przechylić, aby równomiernie ją rozprowadzić. Pozostawić czekoladę w temperaturze pokojowej na co najmniej 2 godziny przed podaniem (na tartę z płynnym karmelem) lub w lodówce na co najmniej godzinę (na twardy, żujący karmel).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
9
Tuż przed podaniem posypać solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn