Sole Meuniere
Sole Meuniere może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.07 za porcję. 73 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, mąki, pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sole Meunière, Sole Meunière, oraz Sole Meunière.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Obficie pokryć dużą patelnię saute oliwą z oliwek i doprowadzić do wysokiego ciepła. Sezon 2 filety z solą. Filety zagrzebać w mące i od razu umieścić na patelni z gorącym olejem. Nie mąki ryby z wyprzedzeniem lub będzie to gumowate i papkowate Na zewnątrz, a nie chrupiące.
Gdy ryba zmieni się z przezroczystej na nieprzezroczystą, około 2/3 drogi przez gotowanie, Odwróć rybę i gotuj po drugiej stronie.
Wyjmij rybę z patelni i rezerwy na tacy blachy w piekarniku. Powtórz proces z pozostałymi 2 filetami rybnymi. Utrzymuj gotowane filety rybne ciepłe w piekarniku podczas przygotowywania sosu.
Usunąć nadmiar oleju z patelni.
Dodać masło i liście tymianku. Często wstrząsaj patelnią, aby zapobiec przypaleniu. Gdy masło się stopi i jest bardzo bąbelkowe, dodaj sok z cytryny i ubijaj, aby połączyć. Gdy masło staje się ponownie bąbelkowe i zaczyna się orzechowo brązowy, doprawić solą i ubić posiekaną natkę pietruszki. Smak, aby upewnić się, że jest pyszne.
Wyjmij filety rybne z piekarnika i talerz je, łyżką sosu nad rybą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.