Sola z bananami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Sole z bananami. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 229 kalorii, 18g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, wino, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Banany Foster (bananas Flambé), Sole Francese, oraz Wypchana Podeszwa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średnim rondlu na średnim ogniu zmiksuj masło, mąkę i mleko. Gotować, ciągle mieszając, aż uformuje się gęsty sos.
Soli ułożyć w jednej warstwie w średnim naczyniu do pieczenia i przykryć winem i sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem.
Polać 1/2 sosu na rybę. Banany ułożyć na rybie i przykryć pozostałym sosem.
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie lekko rumiany, a ryba będzie łatwo płatkowana widelcem.
Odcedzić pozostałą mieszaninę wina i soku z limonki przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.