Sola Smażona Petrale W Sosie Ziołowo-Maślanym
Podsmażona Sola Petrale w ziołowym sosie maślanym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 20 porcjami. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 84 kalorie. 43 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka szczypiorku, szalotki, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Phyllo-crusted Petrale Sole, Petrale Sole Rolls Z Puree Z Kalafiora, oraz Sola Petrale z cytrynowo-Szalotkową brukselką.
Instrukcje
1 poklepać filety na sucho ręcznikami papierowymi. Jest dużo wilgoci w podeszwie petrale, więc może trzeba poklepać je do sucha dwa razy. Lekko posolić filety z obu stron.2
Rozgrzać olej w dużej patelni bez kija na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ostrożnie dodaj filety do patelni. Filety delikatnie brązowieją po obu stronach.Ryba jest gotowana, gdy łatwo się płatkuje i nie jest już półprzezroczysta. Filety soli gotują się bardzo szybko, nie dłużej niż kilka minut z każdej strony, więc nie odchodź od patelni podczas gotowania. Po zakończeniu wyjąć filety z patelni i umieścić na ciepłym talerzu.3
Dodaj szalotki na patelni i smażyć, aż będzie miękka. Deglaze patelni z białym winem i zeskrobać rumiane kawałki na dnie patelni.
Dodać masło i delikatnie obracać, aby sos.
Dodać zioła i wycisnąć trochę soku z cytryny do sosu. Łyżka na podeszwie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.