Soczysta Zupa Z Fasoli Lima
Soczysta zupa z fasoli lima wymaga około 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 9 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Dobrze sprawdza się jako zupa. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka marchwi, selera, bulionu warzywnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Zupa Fasolowa Lima, Zupa z szynki i fasoli, oraz Zupa z szynki i fasoli.
Instrukcje
Zagotować 4 szklanki wody.
Dodaj suchą fasolkę Limy i gotuj przez 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić fasolę do siedzenia, pod przykryciem, na 1 do 2 godzin, aby zmiękła.
Odcedzić i spłukać, aż woda będzie czysta, odrzucając wodę fasolową.
W garnku do zupy, saute warzywa w oliwie z oliwek, aż cebula i seler są przezroczyste.
Dodaj fasolę lima, i saute przez kolejne 2 do 3 protokół.
W międzyczasie zagotuj 4 szklanki wody.
Dodać bulion warzywny do wrzącej wody i mieszać do rozpuszczenia.
Dodać bulion do smażonych warzyw i fasoli.
Dodaj pozostałą wodę i pozwól zupie gotować na małym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny.