So-Easy Paella
So-Easy Paellan to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny, krewetki, kiełbasa chorizo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Easy Paella, Easy Paella, oraz Easy Paella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz krewetki, rezerwując muszle i odstaw krewetki na bok.
Bring Shrimp shells and chicken bulion do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu; zmniejszyć ogień, i gotować 5 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z siatki drucianej do miski; wyrzucić muszle.
Podsmażyć kiełbasę i mrożone warzywa na patelni paella lub dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie; dodać czosnek, i gotować 1 minutę. Wymieszać z ryżem; gotować, mieszając do herbu, 1 minuta. Wymieszać w bulionie z krewetek i pieprzu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać krewetki i kurczaka.
Posypać groch równomiernie na mieszaninie; ułóż małże na zewnątrz patelni, zawias kończy się w dół.
Gotować, pod przykryciem, na średnim ogniu 20 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy i otwarcia muszli małży. (Należy wyrzucić nieotwarte małże.)
Paellę podawać z cytrynowymi klinami.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy mieszanki przyprawowej McKenzie ' s do mrożonej pokrojonej w kostkę cebuli, czerwonej i zielonej papryki oraz selera.