Smoky Yam Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Smoky Yam Gratin spróbować. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 15g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, zadymione Chipotle, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony boczek z kapustą, Dymny Kalafior Poblano Gratin, oraz Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Dymną Bułką Tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W małym rondlu na średnim ogniu roztopić masło i dodać czosnek. Gdy czosnek rumiany, dodać cebulę. Gotować cebulę, aż lekko karmelizowane, o 3 do 5 protokół. Wymieszać z mąką i Chipotle i gotować przez dodatkową minutę.
Na patelnię wlać śmietanę i wywar i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Warstwa około 1/3 plastry yam w dobrze nasmarowane 11-calowe naczynie do pieczenia.
Skropić 1/3 sosu śmietanowego na bataty i posypać serem na wierzchu. Powtórz kroki, rezerwując 1/4 szklanki sera.
W małej misce wymieszać bułkę tartą, ser i pietruszkę. Odstawić.
Przykryć ziemniaki folią i piec w piekarniku przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika, wyrzucić folię i wierzchu z mieszaniny okruchów chleba. Wróć do piekarnika na dodatkowe 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Udekorować posiekaną natką pietruszki i podawać.