Bucatini z kiełbasą i groszkiem
Bucatini z kiełbasą i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 558 kalorii, 21g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli, szalotka, bucatini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kolacja: Bucatini con Salsicce (Bucatini z kiełbasą), Bucatini z zielonym groszkiem i pancettą, oraz Bucatini Marinara z kiełbasą.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać kiełbasę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, rozbijając mięso na małe kawałki drewnianą łyżką, aż lekko rumiane, o 8 protokół.
Dodać mielony czosnek i szalotka i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj sos pomidorowy i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Częściowo przykryć rondel i gotować sos pomidorowy na małym ogniu przez 30 minut. Wymieszać ze śmietaną i groszkiem i dusić na małym ogniu przez 10 minut dłużej. Doprawić solą.
Tymczasem makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie aż do al dente.
Odcedzić i włożyć makaron do garnka.
Dodaj sos pomidorowy i 1/4 szklanki startego sera Parmigiano-Reggiano i wrzuć na małym ogniu przez 2 minuty, aż makaron wchłonie część sosu.
Makaron przełożyć do miseczek, doprawić pozostałą 1/4 szklanki startego sera i rozdrobnioną bazylią i podawać.