Smoky Sweet Potato Puree Ziemniaczane Piec
Smoky Sweet Potato puree ziemniaczane piec jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smoky Sweet potato bake, Puree Biały / Słodki Placek Ziemniaczany, oraz Smoky cheese and Potato Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki do pieczenia obrać; pokroić na 2-calowe kawałki. Przynieś ziemniaki, 2 łyżeczki. sól i woda do przykrycia do wrzenia w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu; gotować 20 minut lub do miękkości.
Drenaż. Powrót ziemniaki do holenderskiego pieca, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 do 5 minut lub aż ziemniaki są suche.
Tłucz ziemniaki masą ziemniaczaną do pożądanej konsystencji. Wymieszać z ciepłą maślanką, ciepłym mlekiem, roztopionym masłem, pieprzem i 1 łyżeczką. sól, mieszając tylko do wymieszania.
Wymieszać słodkie ziemniaki i posiekaną paprykę chipotle, i łyżkę mieszaniny do lekko nasmarowane 2 1/2-qt. naczynie do pieczenia lub 8 (10-oz .) ramekins.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut.