Smażony łosoś z zieloną boginią Tzatziki
Smażony łosoś z zieloną boginią Tzatziki to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na $5.6 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 478 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Green Goddess Salmon Burgers, Makaron łososiowy z Zielonym Pesto bogini, oraz Gotowany łosoś z zielonym sosem bogini.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połączyć jogurt, majonez, bazylia, szczypiorek, estragon, ocet, sól i pieprz w robocie kuchennym. Zmiksować, aż zioła zostaną drobno posiekane, a sos będzie bladozielony. Zeskrobać sos do miski.
Grubo zetrzeć ogórek za pomocą dużych otworów tarki pudełkowej na papierowym talerzu wyłożonym ręcznikiem; osuszyć.
Ogórek wymieszać z tzatziki.
Dodać sól i pieprz do smaku. Tzatziki można zrobić 4 godziny wcześniej, przykryć i schłodzić, i mieszać przed podaniem.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na średnim ogniu na dużej patelni. Gotować łososia, obrane-side-up, aż złoty kolor, o 4 protokół. Odwróć rybę za pomocą szpatułki rybnej i gotuj przez 2 minuty dla średniej doneness.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone z tzatziki. Podawać schłodzone, schłodzić, przykryć i schłodzić do 1 dnia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.