Smażony Shanghai Bok Choy z imbirem
Smażony Shanghai Bok Choy z imbirem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 58 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, soli, średnio wytrawnego sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Łosoś imbirowy gotowany na parze z smażonym Bok Choy, oraz Smażony Bok Choy z czosnkiem, imbirem i szalotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę imbiru pokroić w bardzo drobne zapałki (mniej niż 1/8 cala grubości; około 1 łyżka stołowa) i rezerwy. Pozostały imbir zetrzeć i wycisnąć palcami miąższ, aby uzyskać 1 łyżeczkę płynu, a następnie wyrzucić miąższ.
Usunąć wszelkie posiniaczone lub zwiędłe zewnętrzne liście z bok choy. Trim 1/8 cala od dołu każdego bok choy, a następnie wyciąć każdą głowę na ćwiartki. Umyć bok choy w kilku zmianach zimnej wody i suszyć w durszlaku lub sałatce do wyschnięcia w dotyku.
Wymieszać sok z imbiru, bulion z kurczaka, wino ryżowe, sos sojowy, skrobię kukurydzianą, sól i cukier w małej misce, aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu.
Wlać olej po stronie woka, a następnie zawirować olej, przechylając wok, aby pokryć boki.
Dodaj imbirowe zapałki i smażyć 5 sekund.
Dodaj bok choy i smażyć, aż liście będą jasnozielone i po prostu kuleją, 1 do 2 minut. Wymieszać mieszankę bulionu, następnie wlać do woka i smażyć, aż warzywa będą chrupiące-miękkie i sos lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
Zdjąć z ognia i skropić olejem sezamowym, a następnie wymieszać, aby pokryć.