Smażony Indyk z południowym Rub

Smażony Indyk z południowym Rub
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Smażony Indyk z południowym Rub może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 87g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Filé w proszku, brązowy cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Southern Fried Turkey, Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, oraz Ketmia Jadalna (Okra) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń worek podrobów i szyję z wnętrza indyka. Rezerwować w lodówce, aż będzie gotowy do przygotowania sosu. Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz go papierowymi ręcznikami. Wyciąć większość nadmiaru tłuszczu i skóry z szyi i jamy ustnej (pozwala to na lepsze smażenie). Wykonaj 3-calowe cięcie po obu stronach indyka przez skórę, gdzie noga styka się z piersią. Pozwoli to na odcedzenie oleju i całkowite ugotowanie mięsa w udach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Umieść indyka na desce do krojenia lub blasze do pieczenia i równomiernie pokryj masą, w tym wewnątrz jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Umieść indyka w plastikowej torbie i pozostaw na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Rozgrzać olej w frytkownicy z indykiem, aż osiągnie temperaturę 350 ° F. (trwa to około 40 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Wyjmij indyka z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
6
Wyjmij go z torby i lekko osusz papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Umieścić indyka na stojaku do smażenia, pałeczki skierowane do góry, jakby robi głowę. Użyj haka, aby bardzo powoli obniżyć indyka do rozgrzanego oleju; zajmuje to co najmniej 90 sekund. Olej będzie wrzeć wściekle; to jest normalne. Noś żaroodporne rękawice i okulary ochronne i nie upuść indyka.Gdy indyk jest całkowicie zanurzony, zdejmij hak. Smażyć przez około 3 minuty na funt lub do momentu, aż soki się wyczyszczą, a termometr włożony do wewnętrznej części uda odczytuje 68°. za pomocą haczyka chwytającego powoli usuwaj indyka z oleju, pozwalając wystarczająco dużo czasu, aby gorący olej odcedził.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
Umieść indyka i stelaż na obramowanej blasze do pieczenia ustawionej na ziemi i pozwól im usiąść na kilka minut przed przejściem, aby umożliwić Spuszczenie dodatkowego oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Pozwól indykowi odpocząć przez co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
10
Wyjmij go ze stojaka i wyrzeźb.Uwaga: aby dowiedzieć się, ile oleju użyć, wypróbuj tę sztuczkę: przed rozpakowaniem indyka umieść go w garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby całkowicie go pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Wyjmij indyka z garnka i odmierz wodę. Tyle oleju powinieneś użyć.Parowanie napojów: piwo Dixie, Luizjana. Nie ma to jak ostry, ostry i nieco neutralny Amerykański lekki lager ze smażonym indykiem. I równie dobrze możesz mieć coś z prawdziwymi południowymi korzeniami, jak Dixie, chociaż Bud lub PBR byłyby tak samo pyszne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony IndykSmażony Indyk
PijPij
Cała TurcjaCała Turcja
PiwoPiwo
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Pacific Rim Riesling z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Pacific Rim Riesling
Pacific Rim Riesling
Ukazując jasną chrupkość, subtelną słodycz i aromaty jaśminu, gruszki i jabłka, Pacific Rim Riesling jest przykładem harmonii Rieslinga. Słodycz wspaniale współgra z ognistą potrawą (od tajskiej po meksykańską), a naturalna kwasowość ustępuje bogatszym potrawom (od francuskiej po niemiecką).
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia26
Magazyn