Smażony Camembert z sosem malinowym
Potrzebujesz wegetariańskiego dodatku lakto ovo? Smażony w głębokim tłuszczu Camembert z sosem malinowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 2,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 508 kalorii, 9 g białka i 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis z Allrecipes wymaga bułki tartej, sera camembert, jajka i nasion sezamu. 22 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 52% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Tofu smażone w głębokim tłuszczu z sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, Kalmary smażone w głębokim tłuszczu z sosem taratorowym i Cebula smażona w głębokim tłuszczu z sosem zanurzeniowym.
Instrukcje
Schłodzony ser pokroić na 6 równych części. W płytkiej misce ubij jajko. Na kartce papieru woskowanego wymieszaj bułkę tartą i nasiona sezamu.
Zanurz każdy kawałek sera w jajku i obróć, aby się nim pokrył.
Obtoczyć ser w mieszance okruchów, tak aby się nim pokrył. (Jeśli przygotowujesz danie wcześniej, przykryj i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowe do ugotowania.)
W ciężkim rondlu podgrzej około 2 cali oleju do temperatury 375 stopni F (190 stopni C) lub do momentu, aż 1-calowa kostka chleba stanie się złotobrązowa ze wszystkich stron. Smażyć ser na złoty kolor.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Rozpuść konfiturę malinową do maczania sosu.