Smażone ziemniaki z sosem estragonowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonych ziemniaków z sosem estragonowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 37 centów za porcję. 211 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki fingerling, estragon, olej z pestek winogron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Ziemniaki Fingerling Ze Szczypiorkiem I Estragonem, Grillowane ziemniaki Fingerling z kremowym estragonem Vinaigrette, oraz Smażone ziemniaki miodowo-cytrynowe i pory.
Instrukcje
Przynieś ziemniaki, 1/4 szklanki soli koszernej, i8 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlui gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 12 minut.
Odcedzić; pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Połówki ziemniaków wzdłuż. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
W małej misce ubić żółtko, sok z cytryny i szczyptę soli morskiej. Stopniowo, w 1/2 szklanki oliwy z oliwek, aż do majonezu. Wymieszać z szalotką i estragonem. Sezonto smak z pieprzem. Czy do przodu: może być 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Podgrzać Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w małejskillet na średnim ogniu.
Dodać kaparyi smażyć, często mieszając, aż będzie chrupiący i złoty, 2-3 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenosimy papierowe ręczniki do osuszenia. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Wlać olej roślinny do dużego garnka do adepth 2". Dołącz termometr do głębokiego smażenia na stronie garnka.
Rozgrzać olej na średnim termometrze heatuntil rejestruje 191°. pracując w batches, smażyć ziemniaki, aż będą chrupiące i ciemnegolden brown, 3-4 minuty.
Drenaż na papertowels. Lekko doprawić solą morską.
Ułożyć ciepłe ziemniaki na półmisku, pokroić. Łyżka majonezu na każdym; posypać kaparami.