Smażone ziemniaki z Oregano i parmezanem
Smażone ziemniaki z Oregano i parmezanem to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 245 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, oliwę z oliwek, parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone Ziemniaki Parmezan, Ziemniaki Smażone W Piecu Parmezan, oraz Parmezan, Oregano i orzeszki piniowe topią się.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie dodać ziemniaki, cebula, oregano, sól, i pieprz i zmniejszyć ogień do umiarkowanego. Gotować, pod przykryciem, mieszając i obracając ziemniaki od czasu do czasu, aż będą prawie miękkie, około 10 minut.
Zdjąć pokrywkę i gotować, mieszając i obracając ziemniaki na 3 lub 4 razy, aż rumiane i chrupiące, 8 do 10 minut więcej.
Dodać sól i pieprz do smaku, następnie przelać do płytkiej miski i posypać serem.