Smażone zielone pomidory z krewetkami i sosem pomidorowo-bazyliowym

Smażone zielone pomidory z krewetkami i sosem pomidorowo-bazyliowym
Smażone zielone pomidory z krewetkami i sosem pomidorowo-bazyliowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól koszerna, jajko, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2822 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron z krewetkami w sosie pomidorowo-bazyliowym, Smażone Zielone Pomidory Z Majonezem Bazyliowym, oraz Smażone zielone pomidory na kaszy z serem Bazyliowo-kozim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przepis: smażone zielone pomidory z krewetkami i sosem pomidorowym bazylia krem
Składniki, których będziesz potrzebować
Tajska PaprykaTajska Papryka
Sos śmietanowySos śmietanowy
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2
Z kuchni Deep South Dish
3
Czas przygotowania: 10 min / Czas gotowania: 25 min |

Składniki

0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)11 łyżka suszonego oregano1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny0Batoniki toffi HeathPrzyprawa CajunPrzyprawa Cajun6krewetki i żyłkiOlej roślinny lub rzepakowy, do smażeniaOlej roślinny lub rzepakowy, do smażenia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułki do kanapek submarine (około 6 cali), przekrojonebułki do kanapek submarine (około 6 cali), przekrojone1łyżka czerwony ocet winnyolej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy11 łyżka suszonego oreganoświeża, posiekana bazyliaświeża, posiekana bazylia11 łyżka suszonego oreganoświeża, posiekana natka pietruszkiświeża, posiekana natka pietruszki11 łyżka suszonego oreganosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażone i pistacjeprażone i pistacje31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejzielone pomidoryzielone pomidory1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprzSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko lub maślankamleko lub maślanka0Batoniki toffi HeathPrzyprawa Old BayPrzyprawa Old Bay1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewłasna rosnąca mąkawłasna rosnąca mąka454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty chili2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty chili4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory obrane i posiekanepomidory obrane i posiekane

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Forge Cellars Classique Riesling. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn