Smażone warzywa słodko-kwaśne
Smażone słodko-kwaśne warzywa mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką groszek, cukier palmowy, ogórek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Warzywa smażone na słodko i kwaśno, Smażona wieprzowina słodko-kwaśna, oraz Smażona wieprzowina i warzywa w słodkim sosie sojowym.
Instrukcje
Wymieszać cukier palmowy, sok z limonki, sos rybny, sos ostrygowy i sos sojowy razem w małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni; smażyć czosnek na gorącym oleju, aż rumiane, 7 do 10 protokół.
Dodać cebulę; gotować przez 1 minutę. Wymieszać kalafior i marchew do mieszaniny; gotować i mieszać przez 1 minutę.
Wymieszać ogórek, kukurydzę i groszek w mieszaninie; gotować jeszcze przez 1 minutę. Wymieszać paprykę i pomidora do mieszaniny; gotować 1 minutę.
Wlać sos na mieszaninę, dodać ananasa i wrzucić tak, aby cała mieszanina była równomiernie pokryta sosem; gotować kolejną minutę.