Smażone rzodkiewki i groszek cukrowy z koperkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonej rzodkiewki i groszku cukrowego z koperkiem. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, groszek cukrowy, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z groszkiem cukrowym i rzodkiewką, Smażone Rzodkiewki I Cukier Z Koperkiem, oraz Groszek Cukrowy Smażony.
Instrukcje
Ta przystawka pięknie sparuje się z pieczoną jagnięciną lub łososiem. Aby usunąć sznurki ze świeżego groszku, po prostu zatrzaśnij koniec łodygi i pociągnij sznurek wzdłuż każdej strąki. Roztopić masło z olejem w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i smażyć na złoty kolor, o 5 protokół.
Dodać groszek cukrowy i rzodkiewki; smażyć, aż chrupiące-miękkie, o 5 protokół.
Dodać sok pomarańczowy i nasiona koperku; wymieszać 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z posiekanym koperkiem.
Przenieść do miski; podawać.
Aby to danie było jeszcze szybsze, kup groszek cukrowy z już usuniętymi sznurkami; są sprzedawane w opakowaniach 8-uncyjnych w niektórych supermarketach.