Smażone Placki Ricotta

Smażone Placki Ricotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonych placków Ricotta. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka parmezanu, jajka, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta), Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum, oraz Placki ze słodkich ziemniaków z dymną fasolką Pinto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić sito na średniej misce; sito linii z podwójną warstwą gazy, pozostawiając długi zwis.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ser ricotta ułożyć na rozgrzanym sicie i owinąć sernik wokół ricotty, delikatnie wyciskając, aby uwolnić płyn z ricotty. Przykryć i schłodzić, aż ricotta uwolni większość swojego płynu, a ser jest wystarczająco suchy, aby uformować kulki, co najmniej 24 godziny i do 2 dni.Wyrzucić osuszoną ciecz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
SerSer
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Linia do pieczenia blachy z tworzywa sztucznego wrapor pergamin papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Osuszone ricottacheese umieścić w innej średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszaj ser Pecorino Romano z wędzonymmozzarellą do ricotty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RomanoSer Romano
Ser RicottaSer Ricotta
PieprzPieprz
6
Dodaj 1 jajko; wymieszaj, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
7
Mąkę umieścić w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Trzepaczka pozostała 2 jajka w innej małej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Umieść parmezan w innej małej misce.Uformować mieszankę ricotta w kulki wielkości orzecha włoskiego (około 1 zapakowanej łyżki stołowej na każdą).Pracując z 1 kulką sera na raz, dipinto ubite jajko, następnie zwinąć w mąkę, a następnie ponownie zalać ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
SerSer
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Bułka ser ballin parmezan, powłoka całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
SerSer
RolkaRolka
11
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi kulkami serowymi. Schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Wlać wystarczającą ilość oliwy z oliwek do dużej skilletto osiągnąć głębokość 1 1/2 cali. Chudego głębokiego frythermometr z boku patelni zbulb zanurzony w oleju; rozgrzać olej do 182°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Pracując partiami, opuszczaj kilka cheeseballs na raz na gorący olej i smaż do rozpuszczenia, obracając od czasu do czasu, 30 sekund do 1 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej, transferfritters do ręczników papierowych do drenażu. Podziel talerze i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Jeśli go znajdziesz, kup ser ricotta, który ma wbudowany filtr do pojemnika, który eliminuje potrzebę opróżniania. Poszukaj smokedmozzarella w niektórych supermarketach i sklepach spożywczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
1
Z obiema przystawkami, pouran włoski Chardonnay. Donatella lubi tropikalne nuty owocowe Tormaresca Chardonnay z 2008 r. z Apulii (Włochy, 12 USD). Jeśli nie możesz znaleźć tej butelki, spróbuj biodynamic 2008 Alois Lageder "beta Delta" Chardonnay-Pinot Grigio (Włochy, 22 USD). Mieszanka owoców aromatycznych i jasnej kwasowości byłaby pyszna z plackami ricotta i chlebem z burratą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
BurrataBurrata
Ser RicottaSer Ricotta
ChlebChleb
OwoceOwoce
2
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn