Smażone Placki Ricotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonych placków Ricotta. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka parmezanu, jajka, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta), Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum, oraz Placki ze słodkich ziemniaków z dymną fasolką Pinto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić sito na średniej misce; sito linii z podwójną warstwą gazy, pozostawiając długi zwis.
Ser ricotta ułożyć na rozgrzanym sicie i owinąć sernik wokół ricotty, delikatnie wyciskając, aby uwolnić płyn z ricotty. Przykryć i schłodzić, aż ricotta uwolni większość swojego płynu, a ser jest wystarczająco suchy, aby uformować kulki, co najmniej 24 godziny i do 2 dni.Wyrzucić osuszoną ciecz.
Linia do pieczenia blachy z tworzywa sztucznego wrapor pergamin papier.
Osuszone ricottacheese umieścić w innej średniej misce.
Wymieszaj ser Pecorino Romano z wędzonymmozzarellą do ricotty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj 1 jajko; wymieszaj, aby zmiksować.
Mąkę umieścić w małej misce.
Trzepaczka pozostała 2 jajka w innej małej misce, aby wymieszać.
Umieść parmezan w innej małej misce.Uformować mieszankę ricotta w kulki wielkości orzecha włoskiego (około 1 zapakowanej łyżki stołowej na każdą).Pracując z 1 kulką sera na raz, dipinto ubite jajko, następnie zwinąć w mąkę, a następnie ponownie zalać ubitym jajkiem.
Bułka ser ballin parmezan, powłoka całkowicie.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi kulkami serowymi. Schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.Przykryć i schłodzić.
Wlać wystarczającą ilość oliwy z oliwek do dużej skilletto osiągnąć głębokość 1 1/2 cali. Chudego głębokiego frythermometr z boku patelni zbulb zanurzony w oleju; rozgrzać olej do 182°.
Pracując partiami, opuszczaj kilka cheeseballs na raz na gorący olej i smaż do rozpuszczenia, obracając od czasu do czasu, 30 sekund do 1 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej, transferfritters do ręczników papierowych do drenażu. Podziel talerze i podawaj na gorąco.
Jeśli go znajdziesz, kup ser ricotta, który ma wbudowany filtr do pojemnika, który eliminuje potrzebę opróżniania. Poszukaj smokedmozzarella w niektórych supermarketach i sklepach spożywczych.
Z obiema przystawkami, pouran włoski Chardonnay. Donatella lubi tropikalne nuty owocowe Tormaresca Chardonnay z 2008 r. z Apulii (Włochy, 12 USD). Jeśli nie możesz znaleźć tej butelki, spróbuj biodynamic 2008 Alois Lageder "beta Delta" Chardonnay-Pinot Grigio (Włochy, 22 USD). Mieszanka owoców aromatycznych i jasnej kwasowości byłaby pyszna z plackami ricotta i chlebem z burratą.