Smażone krewetki z Sherry i Chiles
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Smażone krewetki z Sherry i Chiles może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 36g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, papryka, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to NIF ' s Sherry-smażone grzyby, Kurczak smażony z pasternakiem, jabłkiem i sosem Sherry, oraz Podsmażone brokuły Rabe z czosnkiem i Chiles (Rzepak Fritte).
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj Poblano chile i dalej 3 składniki (przez szalotka); smażyć przez 30 sekund, często mieszając.
Dodaj krewetki i papryka; smażyć przez 4 minut lub do krewetki są zrobione, często mieszając.
Usuń mieszaninę krewetek z patelni.
Dodaj sherry i sok pomarańczowy na patelnię. Gotować i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z masłem, oregano i czerwoną papryką. Powrót krewetki na patelnię; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzane.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.