Smażone krewetki sezamowe

Smażone krewetki sezamowe
Sesame Shrimp Stir-Fry to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 405 kalorii. Za 3,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mielony pieprz, zieloną cebulę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis polubiło 221 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 88%. Podobne przepisy obejmują smażone krewetki z sezamem i pomarańczą i kurczakiem, smażone krewetki z miodem i sezamem z brukselką oraz smażone krewetki z pikantnym sezamem i fasolką szparagową.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotuj osoloną wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Batoniki Z Mlecznej Czekolady (po 4,4 Uncji Każdy), Podzielone Na Małe Kawałki2 Batoniki Z Mlecznej Czekolady (po 4,4 Uncji Każdy), Podzielone Na Małe Kawałki
2
Dodać ryż, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Podczas gdy ryż się gotuje, połącz krewetki, imbir, pieprz cayenne, czosnek, nasiona sezamu i czarny pieprz w dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności. Pozostawić do marynowania w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Posiekana Sałata Rzymska, Z 1 Małej SałatyPosiekana Sałata Rzymska, Z 1 Małej Sałaty
Parmezan, Do PosypaniaParmezan, Do Posypania
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
KrewetkiKrewetki
RyżRyż
4
W dużym woku lub na patelni rozgrzej olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj czerwoną paprykę i zieloną cebulę; smaż 3 do 4 minut, aby lekko zmiękły
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Zielona CebulaZielona Cebula
6
Dodaj sos teriyaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
7
Dodaj groszek i krewetki z przyprawami; smaż 4 minuty lub do momentu, aż krewetki staną się nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
KrewetkiKrewetki
GrochGroch
8
Wymieszaj skrobię kukurydzianą w bulionie z kurczaka i dodaj do woka; gotować, mieszając, aż mieszanina się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Posypać solą. Połóż mieszaninę krewetek na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
RyżRyż
Jajko Roztrzepane Z 2 łyżkami Wody Do Posmarowania JajJajko Roztrzepane Z 2 łyżkami Wody Do Posmarowania Jaj

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1766 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak16Orzechy dowolne (posiekane)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony3zielona cebula w plasterkachzielona cebula w plasterkach01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż1czerwona papryka, pokrojona w cienkie paskiczerwona papryka, pokrojona w cienkie paski01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(zima)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined227Orzechy dowolne (posiekane)groszek cukrowygroszek cukrowy3(zima)1/2 szklanki grubo posiekanej świeżej kolendry i/lub mięty1/2 szklanki grubo posiekanej świeżej kolendry i/lub mięty4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej185Orzechy dowolne (posiekane)ryż biały niepoddany obróbce cieplnejryż biały niepoddany obróbce cieplnej185Orzechy dowolne (posiekane)ryż biały niepoddany obróbce cieplnejryż biały niepoddany obróbce cieplnej

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki doskonale komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Margerum Sybarite Sauvignon Blanc. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Margerum Sybarite Sauvignon Blanc
Margerum Sybarite Sauvignon Blanc
Lekko złote odcienie, z zielonym odcieniem, jasne i żywe. Podkreślony zapach grejpfruta, miodowej pigwy, białych kwiatów, tostów, kremowej cytryny i odrobiny babki lancetowatej, przełożony lekką nutą krzemienia strzelniczego i owocowego Sauvignon. Bogate, kremowe i pełne z warstwami gruszki, grejpfruta i marakui.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn