Smażone krewetki Jumbo z sosem z marakui

Smażone krewetki Jumbo z sosem z marakui jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Na $4.95 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, cebulę kopru włoskiego, endywię belgijską i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiąca patelnia zapiekana Florida Snapper z kremem z marakui i cytrusami Florida i ogoloną sałatką z kopru włoskiego, przyozdobiona smażonymi krewetkami Florida Gulf i pikantnym Zielonym dżemem z Mango, Smażone krewetki Jumbo ze słodką papryką, oraz Sałatka szpinakowa z sosem z marakui i migdałami szkliwionymi klonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw mały sitko na małej misce. Zeskrobać nasiona marakui i miąższ do sitka. Łyżką naciśnij nasiona marakui, aby wyodrębnić sok; wyrzuć wszelkie ciągnące się grudki przymocowane do nasion.
Dodać nasiona do soku z marakui i wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek. SOS marakui doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni wrzącej osolonej wody, gotować marchewki dziecko, szparagi spears i czerwona papryka na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, 4 minut na szparagi i 10 minut na marchewki i papryki. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś warzywa na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia. Obrać czerwoną paprykę.
Dodaj cebulę kopru włoskiego na patelni i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Cebulę kopru włoskiego przełożyć na blachę z innymi warzywami. Osuszyć warzywa i wyrzucić papierowe ręczniki.
Spuścić patelnię i wytrzeć do sucha.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni.
Dodać marchewki, szparagi i cebulkę kopru włoskiego, przyprawić warzywa solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, aż lekko się rumią, ok. 2 minut na stronę.
Przenieść warzywa z powrotem do blachy do pieczenia.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i dodać obraną czerwoną paprykę. Sezon papryki z solą i pieprzem i gotować je na umiarkowanie dużym ogniu, aż będą lekko rumiane, o 2 protokół na stronę; przenieść do blachy do pieczenia. Powtórzyć z 2 łyżkami oliwy z oliwek i shiitake i endywii.
Przełożyć blachę do piekarnika, aby warzywa były ciepłe.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się.
Dodaj krewetki jumbo, sezon je z solą i pieprzem i gotować je na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będą złote i po prostu gotowane przez, 3 do 4 minut na stronie.
Przenieść warzywa do płytkich misek i góry z krewetek.
Skropić dressing marakui nad warzywami i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.