Smażone kiełki fasoli i Chiński szczypiorek
Smażone kiełki fasoli i Chiński szczypiorek to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, olej roślinny, sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone krewetki z jajkami i Chińskim szczypiorkiem, Food Gal ' s Stir-fried brukselka i wieprzowina w Czarnej Fasoli S, oraz Smażona brukselka i wieprzowina w sosie z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiksuj sos do gotowania: w małej misce wymieszaj sos rybny, sos sojowy, cukier i wino ryżowe.
Przy piecu ustaw inne składniki: olej, czosnek, kiełki fasoli i Chiński szczypiorek.
Podgrzać duży -- 12 cali lub szerszy -- patelnia ciężka lub wok na dużym ogniu. Zawirować w oleju. Wrzucić czosnek i smażyć, stale mieszając, przez 15 sekund, aż po prostu zacznie brązowieć.
Dodać kiełki fasoli, a następnie gotować sos, i smażyć, mieszając i podrzucając, przez około 90 sekund.
Posypać szczypiorkiem i gotować, rzucając dobrze, przez 30 do 60 sekund.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać kilka szczypt pieprzu i soli do smaku. Wyciągnij kiełki z gorącej patelni i szybko na talerz, aby nie kontynuowały gotowania.
* Do wykańczania naczynia, Banhs jak ostry, single-press Red Boat; znaleźć go w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach azjatyckich.