Smażone Flaki
Smażone flaki to wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 237 g tłuszczu, oraz w sumie 2179 kalorii. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, mąkę, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flaki smażone z pastą z fasoli Chili, Smażone flaki z marynowaną musztardą i sfermentowaną czarną fasolą, oraz Smażony makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i pieprzem cayenne lub papryką.
Rozgrzać olej w woku do 375° F. zagrzebać flaki w mące i wytrząsnąć nadmiar mąki. Wsuń kawałki flaków do gorącego oleju. Nie tłocz flaków, smażąc kilka sekcji naraz. Smażyć na złoty kolor, 1 do 2 minut.
Przenieść kawałki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby odsączyć nadmiar oleju.
Podawać z wyborem octu do zanurzenia.