Smażone anchois z szałwią
Smażone anchois z szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis służy 3 i kosztuje $5.61 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sardele, liście szałwii, wodę seltzer i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażona Szałwia Z Anchois, Golonki cielęce z oliwkami, anchois i szałwią, oraz Domowe Spaghetti z szalotką, szałwią, cytrynami i anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli wcześniej nie próbowałeś anchois - musisz wypróbować je teraz! Get over wszelkie dziwne obawy lub że to tylko przynęta lub puenta dla żartu o pizzy ("dodatkowe anchois")! Te małe frajerzy są pyszne i rzeczywiście dobre dla ciebie!
Pieczone, smażone i grillowane - są ohh tak dobre i warto spróbować. Jeśli nie do tego, to podaj mi swój talerz, bo kocham je!Oto moje ulubione-smażone anchois - poniższy przepis dodaje szałwii pozostawić do każdego kawałka ryby, jak również dla dodatkowego wybuch smaku & kolor.Smażone anchois z szałwią
Acciughe fritte con Salvia1lb anchois oczyszczone, kręgosłupa usunięte liście Sage (opcjonalnie - jeśli nie jesteś fanem szałwii po prostu pominąć) ciasto 1 szklanka mąki1 jajko1 łyżeczka soli1 łyżeczka proszku do pieczenia
W misce połączyć mąkę, jajka, sól i proszek do pieczenia. Powoli dodawać wodę seltzer i mieszać, aż utworzy cienkie ciasto. Przykryj plastikiem i ustaw w lodówce na co najmniej godzinę.
Rozgrzać olej w garnku do 350 stopni.
Wyjmij ciasto z lodówki i wymieszaj raz lub dwa razy (ciasto będzie oddzielone).Weź liść szałwii i sardelę ułóż je razem i zanurz w cieście-umożliwiając dostęp do ciasta, aby kapać.Smażyć 20 sekund na boku, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć z oleju i osuszyć na ręczniku papierowym.
Posypać solą i podawać natychmiast.Świetnie komponuje się z prosecco lub białym winem.