Smażona polenta z kukurydzą, jarmużem i kozim serem

Smażona polenta z kukurydzą, jarmużem i kozim serem
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj smażoną na patelni polentę z kukurydzą, jarmużem i kozim serem. Ten przepis służy 2. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 661 kalorii , 22 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Za 3,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką parmezan, czosnek, ziarna kukurydzy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis polubiło 58 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 91% , to danie jest super. Podobne przepisy obejmują polenta z koziego sera i smażonego jarmużu , zupa z białej fasoli i jarmużu z polentą z koziego sera oraz polenta z kukurydzy i koziego sera z czosnkową dynią .

Instrukcje

1
W średnim rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj czosnek i stale mieszaj przez 1 minutę; nie pozwól, aby czosnek się zrumienił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Dodaj 3 szklanki wody i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Gdy woda się nagrzeje, wymieszaj w misce mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody, aby uzyskać gładką mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Gdy woda w rondlu się zagotuje, wlej do niej mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Mieszaj stale przez 3 minuty, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj przez 40 minut, mieszając drewnianą łyżką co 10 minut. Dodaj ziarna kukurydzy i gotuj polentę jeszcze 5 minut. Wymieszać z pieprzem i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Wlać polentę do lekko naoliwionej patelni o wymiarach 8 x 8 cali i wygładzić wierzch szpatułką. Schładzamy polentę w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Gdy polenta ostygnie, odetnij łodygi i środkowe łodygi jarmużu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
JarmużJarmuż
9
Liście pokroić na 3-calowe kawałki.
10
Schłodzoną polentę pokroić na 4 duże trójkąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
11
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu. Gdy olej zacznie dymić, ostrożnie dodaj trójkąty polenty. Smaż polentę, aż będzie złocistobrązowa od spodu, następnie odwróć polentę i smaż, aż będzie złocistobrązowa po drugiej stronie. Polentę ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Rozgrzej brojler w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Umieść jarmuż i 1/3 szklanki wody na patelni, na której właśnie smażono polentę. Przykryj patelnię i smaż jarmuż na średnim ogniu przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
14
Połóż plasterki pomidora na trójkątach polenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
15
Posyp kozim serem plasterki pomidora. Podsmaż polentę, aż ser się roztopi, a pomidory zaczną się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Ser KoziSer Kozi
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
16
Ułóż jarmuż na talerzu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
17
Ułóż gorące trójkąty z polenty na jarmużu i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
JarmużJarmuż
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn