Smażona polenta z kukurydzą, jarmużem i kozim serem

Smażona polenta z kukurydzą, jarmużem i kozim serem
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj smażoną na patelni polentę z kukurydzą, jarmużem i kozim serem. Ten przepis służy 2. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 661 kalorii , 22 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Za 3,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką parmezan, czosnek, ziarna kukurydzy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis polubiło 58 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 91% , to danie jest super. Podobne przepisy obejmują polenta z koziego sera i smażonego jarmużu , zupa z białej fasoli i jarmużu z polentą z koziego sera oraz polenta z kukurydzy i koziego sera z czosnkową dynią .

Instrukcje

1
W średnim rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj czosnek i stale mieszaj przez 1 minutę; nie pozwól, aby czosnek się zrumienił.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodaj 3 szklanki wody i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Gdy woda się nagrzeje, wymieszaj w misce mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody, aby uzyskać gładką mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Gdy woda w rondlu się zagotuje, wlej do niej mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Mieszaj stale przez 3 minuty, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj przez 40 minut, mieszając drewnianą łyżką co 10 minut. Dodaj ziarna kukurydzy i gotuj polentę jeszcze 5 minut. Wymieszać z pieprzem i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Wlać polentę do lekko naoliwionej patelni o wymiarach 8 x 8 cali i wygładzić wierzch szpatułką. Schładzamy polentę w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Gdy polenta ostygnie, odetnij łodygi i środkowe łodygi jarmużu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
JarmużJarmuż
9
Liście pokroić na 3-calowe kawałki.
10
Schłodzoną polentę pokroić na 4 duże trójkąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
11
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu. Gdy olej zacznie dymić, ostrożnie dodaj trójkąty polenty. Smaż polentę, aż będzie złocistobrązowa od spodu, następnie odwróć polentę i smaż, aż będzie złocistobrązowa po drugiej stronie. Polentę ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Rozgrzej brojler w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Umieść jarmuż i 1/3 szklanki wody na patelni, na której właśnie smażono polentę. Przykryj patelnię i smaż jarmuż na średnim ogniu przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Połóż plasterki pomidora na trójkątach polenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
15
Posyp kozim serem plasterki pomidora. Podsmaż polentę, aż ser się roztopi, a pomidory zaczną się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Ser KoziSer Kozi
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
16
Ułóż jarmuż na talerzu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
17
Ułóż gorące trójkąty z polenty na jarmużu i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
JarmużJarmuż
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn