Smażona na sucho fasolka szparagowa z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos
Przepis smażona na sucho fasolka szparagowa z " the Chinese Takeout Cookbook is ready w około 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ta przystawka ma 171 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 372 fanów. Jeśli masz czosnek, wino ryżowe, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chińska książka kucharska na wynos Dan Dan Mien, Zupa jajeczna z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos, oraz Chicken Chow Mein z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz fasolkę szparagową i dokładnie osusz; nawet niewielka ilość wody spowoduje, że olej w woku wypluje.
Pokroić fasolę na 2 cale długości.
Przygotuj sos: w małej misce wymieszaj wino ryżowe, sos z fasoli chili, olej sezamowy, cukier i sól, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
Podgrzej wok lub dużą patelnię na dużym ogniu, aż koralik wody skwierczy i odparuje w kontakcie.
Dodać olej z orzeszków ziemnych i zawirować, aby pokryć dno.
Dodaj fasolkę szparagową i Stir-fry, utrzymując fasolę stale w ruchu, przez 5 do 6 minut, lub do czasu, aż z zewnątrz zaczną pęcherze i fasola są zwiędłe. Wyłączyć ogień, usunąć zieloną fasolkę i odstawić na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Wyjąć wszystko oprócz 1 łyżki oleju i podgrzać wok.
Dodaj chiles, pieprz syczuański, czosnek, imbir, i szalotki i smażyć aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać grzyby i smażyć przez około kolejną minutę, aż grzyby rumiane i zaczął chrupiące.
Dodaj sos. Ponownie fasolkę szparagową na wok i smażyć przez około kolejną minutę.
Przełożyć na talerz i podawać na gorąco.