Smażona Kaczka Foie Gras
Smażona Kaczka Foie Gras może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 102 kalorie. Na 9,52 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ocet balsamiczny, olej canolan, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pierogi foie Gras z foie gras, Przegrzebki i Foie Gras smażone z dzikimi jagodami i Vino Cotto, oraz Zupa grochowa z Foie Gras.
Instrukcje
Po zrośnięciu pokroić foie gras w poprzek na kawałki o grubości 1/2 cala, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Ciepło 1 łyżeczka oleju rzepakowego w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Sauté pół foie gras aż złoty, 45 do 60 sekund z każdej strony (będzie różowy wewnątrz). Szybko przenieść do ręcznika papierowego do odsączenia i wyrzucić tłuszcz na patelni.
Podsmaż resztę foie gras w ten sam sposób, a następnie wyrzucić wszystkie wszystkie, ale 1 łyżka pozostałego tłuszczu na patelni.
Dodać 2 łyżki octu balsamicznego i doprowadzić do wrzenia.
Podawać foie gras z sosem.