Smażona Ciecierzyca Dymna
Smażona ciecierzyca jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 0g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 231 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz grubą sól, ząbki czosnku, gałązkę tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciecierzyca i szpinak z dymną papryką, Smoky Kale i ciecierzyca z Miso Peanut Drizzle z Bold smakowe Wegańskie gotowanie, oraz Smażona Ciecierzyca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić ciecierzycę i ustawić na papierowych ręcznikach w durszlaku, aby dokładnie wysuszyć. (Można to zrobić 1 dzień wcześniej.)
Rozgrzać olej na dużej patelni (najlepiej żeliwnej) do temperatury 177° lub do momentu, gdy olej zrobi bąbelki wokół pojedynczej ciecierzycy po wrzuceniu go.
Dodaj skórkę cytrynową, gałązkę tymianku i ciecierzycę partiami, aby patelnia nie tłoczyła się. Każdą porcję smażyć przez około 5 minut, aż ciecierzyca przyciemni i będzie chrupiąca.
Ciecierzycę, skórkę i tymianek wyjąć z oleju łyżką szczelinową i dobrze osuszyć na durszlaku lub sito. Po usmażeniu ostatniej partii dodajemy czosnek do oleju i krótko smażymy na złoty kolor.
Wrzucić ciecierzycę i czosnek z wędzoną papryką i solą, dodając więcej do smaku.
Podawać od razu na ciepło i chrupiąco.