Smażone Anchois
Smażone anchois może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 34g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $7.09 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz marynowane anchois, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pomidory koktajlowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona Szałwia Z Anchois, Smażone anchois z szałwią, oraz Spaghetti ze smażonymi kaparami i anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz całych, świeżych anchois, musisz je najpierw wyczyścić. Ściągnij głowy i wyciągnij wnętrzności. Następnie spłucz czystą wodą.
Wlać oliwę z oliwek do małego głębokiego rondla ustawionego na ogniu. Użyj termometru do głębokiego smażenia, aby monitorować ciepło.W międzyczasie dodaj jajka do małej miseczki i ubijaj, aż dobrze wymieszasz.
Dodaj mąkę, cayenne, sól i czarny pieprz do płytkiej miski, użyj widelca, aby wymieszać składniki razem. Zanurz rybę pojedynczo w ubitych jajkach, a następnie zwiń ją w mące.Gdy olej osiągnie 365 stopni F. smaż ryby kilka na raz, toczenia je wokół w oleju, aby zapewnić nawet gotowanie, aż będą złote (około 5-8 minut).
Podawać z chrupiącym chlebem, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia do zanurzenia chleba (Opcjonalnie) i pomidorami.