Smażona fasola szparagowa z soją, szalotką, imbirem, czosnkiem i Chile
Smażona fasola szparagowa z soją, szalotką, imbirem, czosnkiem i Chile wymaga około 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 77 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, szalotkę, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Spróbuj Fasolka szparagowa z chrupiącą szalotką, Chile i miętą, Kasza kukurydziana Polenta z wolno smażoną zieloną fasolką, Cremini i szalotką, oraz Smażona fasolka szparagowa i brukselka z Chile i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotuj dekorację scallion: drobno pokroić szalotki pod kątem i wrzucić je do dużej miski z lodem i wodą-to sprawi, że nici scallion zwijają się ładnie, aby wyglądały jak wstążki. Odstawić.
Fasolkę przemyć pod zimną bieżącą wodą.
Odciąć końce korzenia i wyrzucić. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać fasolę i blanszować, aż jasnozielony, o 2 protokół. Wstrząs w lodowatej wodzie, a następnie spuścić w durszlaku.
Podgrzać duży wok na dużym ogniu.
Dodać olej arachidowy, następnie dodać szalotki, czosnek, imbir i chile. Wymieszać mieszaninę wokół tak smażymy w oleju i dostaje pachnące, o 30 sekund.
Dodać fasolkę szparagową i wrzucić kilka razy do płaszcza wszystko równomiernie.
Saute przez kilka minut, więc fasola dostać trochę karmelizacji.
Dodaj sos sojowy i gotować przez 1 do 2 Więcej minut; fasola powinna być nadal ładne i chrupiące.
Przełożyć na duży talerz i udekorować odsączonymi scallion loki.