Skrzydełka z kurczaka w sosie Mango-Tamaryndowym

Skrzydełka z kurczaka z sosem Mango-tamaryndowca może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis Hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowy cukier, olej roślinny, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 39 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem barbecue Chipotle Tamaryndowym, Wędzone skrzydełka kurczaka z sosem miodowo-Tamaryndowym, oraz Skrzydełka z kurczaka z sosem Mango-Chili.
Instrukcje
Umieść Mango, brązowy cukier, sos Worcestershire, pasta tamaryndowa, olej, płatki czerwonej papryki, i czosnek w blenderze. Puree aż będzie gładkie.
Umieścić skrzydełka kurczaka w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj tylko tyle sosu, aby pokryć skrzydła (około 1/2 szklanki, reszta rezerwy do porcji) i wrzucić do herbu. Przykryć skrzydła folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. wyłożyć patelnię do pieczenia folią aluminiową i lekko pokryć nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Podnieś skrzydełka kurczaka z sosu pozwalając nadmiar marynaty kapać z powrotem do miski.
Umieścić skrzydełka na przygotowanej patelni do pieczenia i piec przez 30 minut, aż gotowane przez. Rozgrzej brojlery i wyreguluj stojak, aby był 6 cali od elementu grzejnego.
Przenieś skrzydła do brojlerów i broil przez kolejne 3 minuty, aż skóra będzie chrupiąca.
Podczas pieczenia skrzydełek umieść zarezerwowany sos w małym rondlu i doprowadzaj do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż syropy, 5 do 10 minut.
Na talerzu wyłożyć skrzydełka z kurczaka i udekorować posiekaną cebulką.
Podawać z pozostałym sosem mango-tamaryndowym na boku do zanurzenia.