Skrzydełka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Przepis na słodko-kwaśne skrzydełka kurczaka zaspokoi Twoją ochotę na chińskie danie w około 55 minut . Za 20 centów za porcję otrzymujesz przystawkę dla 68 osób. Jedna porcja zawiera 96 kalorii , 6 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu sojowego, wody, czosnku w proszku i mielonego imbiru. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chrupiące, słodkie, lepkie, pikantne skrzydełka , Koreański kurczak słodko-kwaśny i Kurczak słodko-kwaśny z liczi .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze siedem składników. Podziel skrzydełka kurczaka i mieszankę sosu sojowego pomiędzy dwie duże plastikowe torby z możliwością ponownego zamknięcia; zamknij torbę i obróć, aby pokryć. Schłodź w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Odcedź kurczaka, usuwając marynatę.
Umieścić w dwóch natłuszczonych formach do pieczenia o wymiarach 15x10x1 cal.
Piec pod przykryciem przez 40–45 minut lub do momentu, aż sok będzie klarowny.