Shrimp Egg Foo Yong
Shrimp Egg Foo Yong to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać sól, sos sojowy, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Yong Tow Foo / yong Tau Fu (nadziewane tofu, Chili, Okra z rybą P, Krewetkowo-Grzybowe Jajko Foo Yong, oraz Krewetki, jajko i koperek Smorrebrod.
Instrukcje
W średniej misce połączyć jajka z sosem sojowym i olejem sezamowym. Wymieszać widelcem, aby wszystko dobrze wymieszać.
Pokroić krewetki grubo, cięcia każdej z nich na 4 do 6 sztuk. (Ćwiartuję pulchną górną część i przecinam ogon w poprzek na 2 lub 3 kawałki.) Ustaw średni miskę przez piec do przechowywania krewetek po są gotowane, wraz z talerzem służącym do gotowego naczynia.
Rozgrzać wok lub duży, głęboka patelnia na dużym ogniu do gorąca
Dodać 1 łyżkę oleju roślinnego i zawirować, aby pokryć patelnię.
Dodać sól i wymieszać, aby wymieszać ją z olejem.
Dodać marchewki i wrzucić, aby podgrzać je w oleju.
Niech gotować przez około 15 sekund, a następnie rozrzucić w krewetki. Wrzucić dobrze, a następnie gotować bez zakłóceń przez 30 sekund.
Wrzucić ponownie, a następnie dodać rozdrobnioną kapustę. Gotować, rzucając często, aż krewetki są różowe i firmy i kapusta zmiękczyła trochę i rozjaśnione w Kolorze, o 1 minuta.
Przełożyć do miski i odstawić.
Niech patelnia nagrzeje się ponownie, a następnie dodaj pozostałą łyżkę oleju roślinnego wirując, aby równomiernie pokryć patelnię.
Dodać jajka i niech gotować niezakłócony, aż zaczną się wokół krawędzi, o 15 sekund. Zacznij je delikatnie mieszać, podnosząc ugotowane krawędzie i wciskając je, przechylając patelnię, aby niegotowane jajko dotarło do gorącej powierzchni.
Gdy jaja są częściowo gotowane, dodać mieszaninę krewetek z sokami, i zacząć czerpać i włączyć delikatnie połączyć krewetki z jaj i pomóc jajka gotować równomiernie. Gotować, mieszając delikatnie, aż jajka są prawie gotowe, ale nadal bardzo wilgotne, o 30 sekund.
Dodaj zieloną cebulę, miarka i obrócić jeszcze kilka razy, aż jajka są po prostu gotowe i przenieść do talerza do serwowania.
Podawać na gorąco lub na ciepło.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.