Shiitake-and-Scallion Lo Mein
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 3,46 zł za porcję. Mieszanka oleju canolan, mirin, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Brukselka i Shiitake Lo Mein, Kurczak imbirowy, Shiitake i zupa z szalotki, oraz Smażone Lo Mein ze zwęgloną kapustą, Shiitake i szczypiorkiem.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą ugotuj makaron do miękkości; dodaj groszek śnieżny do makaronu w ciągu ostatnich 2 minut gotowania.
Odcedzić makaron i groszek śnieżny i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. W małej misce wymieszaj sos sojowy z mirinem i olejem sezamowym.
W bardzo dużej, głębokiej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego, aż się połysk.
Dodać shiitake i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, niezakłócony, aż rumiane, o 5 protokół.
Dodać pozostałe 1 łyżka oleju rzepakowego, szalotki i imbir i smażyć, aż szalotki zmiękną, o 3 protokół.
Dodaj wodę i gotować na umiarkowanym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, 1 minuta.
Dodaj makaron, groszek śnieżny i mieszanka sosu sojowego na patelni i gotować, podrzucając makaron aż do ogrzania przez, O 2 protokół.
Dodać kolendrę, przenieść do szyszek liści bananowca lub miski i służyć.