Sezamowe Roladki z łososia z wasabi Mayo
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 66 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, sól i pieprz, shichimi-togarashi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Łosoś sezamowy z majonezem Wasabi, Soboty z Rachael Ray-hamburgery z łososiem z imbirem Wasabi Mayo, oraz Sezamowy Pieczony łosoś z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj majonez wasabi.
Wymieszać wasabi i maynaisse razem w małej misce. Odstawić.Przygotować bułki z łososiem. Używając bardzo ostrego noża, pokrój każdy filet, aby stworzyć jeden kawałek około 2 cali na 8 cali i około ½ cala grubości. Aby osiągnąć ten początek z najcieńszej strony filetu i przeciąć horyzontalnie przez mięso, dbając o to, aby jeden koniec był nienaruszony, jest to butterflying.
Rozłóż filet i obróć. Doprawić solą i pieprzem. Następnie rozprowadzić około ½ łyżeczki wasabi mayo na całej długości. Ciasno zwinąć filet zaczynając od najcieńszego końca. Zabezpiecz rolkę zamkniętą za pomocą 1 lub 2 drewnianych wykałaczek. Powtórzyć z pozostałymi filetami.
Podgrzać nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na średnim ogniu do gorąca, jeśli martwisz się o przyklejenie, Dodaj do patelni najmniejszą ilość oliwy z oliwek.
Na mały talerz wlać nasiona sezamu.
Umieścić roladę łososia w stosie nasion dokładnie płaszcz dno, dodać kilka koktajli shichimi-togarashi, jeśli używasz. Powtórz proces po drugiej stronie. Przenoszenie każdej rolki na gorącą patelnię, gdy zostanie pokryta.Gotować roladki łososia, aż nieprzezroczyste prawie w połowie, 4 lub 5 protokół. Odwróć je i gotować, aż kolejne 4 lub 5 protokół.
Wyjmij je z patelni i pozwól im odpocząć kilka chwil podczas przygotowywania sauce.In mała miska wymieszać sos sojowy i ocet ryżowy razem. Podzielić tę mieszaninę równomiernie na dnie 4 płytkie miski lub obramowane płyty.
Umieść jedną roladę łososia na środku i umieść łyżkę pozostałego majonezu wasabi obok każdej rolady łososia.