Sezam Mahi Mahi z sosem sojowym Shiso Ginger Butter
Mahi z sezamem mahi z sosem sojowym Shiso Ginger Butter może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis służy 6 i kosztuje 6,76 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 484 kalorie, 35g białka, oraz 34g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mielonego pieprzu, olej canolan, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Sezam Mahi Mahi z sosem sojowym Shiso Ginger Butter, Pesto Crusted Mahi-Mahi z pomidorami i sosem maślanym cytrynowym, oraz Sezam mahi mahi z sałatką ogórkowo-Rukolową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni z sosem na średnim ogniu połącz szalotkę, imbir, sok z cytryny i białe wino. Gotować, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych. Wymieszać z gęstą śmietaną i doprowadzić do lekkiego wrzenia. Zmniejszyć krem o połowę; nie palić. Wymieszać z sosem sojowym, a następnie przenieść do blendera. Zmiksuj na niskim poziomie, powoli dodając masło, kilka kostek na raz, aż całe masło będzie emulgowane. Z grubsza posiekaj lub rozdrzyj shiso, Dodaj do sosu i zmiksuj przez około 10 sekund. Doprawić do smaku koszerną solą i pieprzem. Utrzymuj SOS ciepły.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu. Obie strony filetów przyprawiamy koszerną solą i białym pieprzem.
Wymieszać białe i czarne nasiona sezamu i umieścić w talerzu lub płaskim naczyniu. Naciśnij górną stronę tylko każdego filetu do mieszanki i naciśnij nasiona do ryby, aby się przyklejały. Upewnij się, że ścięte boki są równomiernie ściśnięte nasionami. Gdy olej jest palenie, dodać ryby, nasiona sezamu stronie w dół do patelni i należy uważać na odpryski oleju. Patelnia Sear ryby przez około 30 do 45 sekund na stronę.
Umieść patelnię w piekarniku lub przenieś rybę na blachę do pieczenia i gotuj w piekarniku przez około 5 do 6 minut.
Podawać sezamową skórkę z sosem imbirowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.