Sezam grillowane szparagi tratwy

Jeśli masz mniej więcej 20 minut do spędzenia w kuchni, sezam grillowane szparagi tratwy może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 94 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 676 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka ząbka czosnku, nasiona sezamu, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sezam grillowane szparagi tratwy, Grillowane Szparagi, oraz Sezam Grillowane Szparagi.
Instrukcje
Jedną ręką trzymaj łodygę szparagów u podstawy. Ugnij łodygę drugą ręką szparagi pękną tam, gdzie kończy się część zdrewniała, a zaczyna część delikatna. Odrzuć bazę.
Umieścić 4 lub 5 łodyg szparagów obok siebie. Szaszłyk je poprzecznie w dwóch miejscach tuż pod końcówkami i 3 cm od dołu smukłymi bambusowymi szaszłykami. Skończysz z czymś, co wygląda jak tratwa.
W małej misce, połączyć olej sezamowy, sos sojowy, czosnek i nasiona sezamu i wymieszać widelcem do wymieszania.
Posmaruj tę mieszankę na tratwach szparagowych po obu stronach. Doprawić szparagi odrobiną soli i dużą ilością pieprzu.
Szparagi grillować na grillu lub na patelni na patelni przez 4-5 minut na stronę, obracając szczypcami.
Posypać mieszanką sezamową podczas grillowania.