Serowe Stromboli z Kiełbasą
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Cheesy Sausage Stromboli. Ten przepis służy 16 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 426 kalorii. Za 1,0 dolara za porcję, ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka cukru, ciepłego mleka, ciepłej wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 43%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Stromboli z włoską kiełbasą (inaczej chleb z kiełbasą), Stromboli z serowym indykiem i Stromboli z kiełbasą.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i drożdże.
Dodać wodę, mleko i masło; ubijaj na niskich obrotach, aż dobrze się połączą.
Obróć się na dobrze posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
W międzyczasie na dużej patelni usmaż kiełbasę, aż przestanie być różowa; odcedzić i ostudzić. Wymieszaj mozzarellę, 2 jajka i bazylię; odłożyć na bok.
Uderz ciasto w dół; podzielić na pół.
Rozwałkuj jedną porcję na 15-calowy placek. x 10 cali prostokąt na natłuszczonej blasze do pieczenia. Nałóż łyżką połowę mieszanki kiełbasy wzdłuż jednego boku prostokąta, tak aby zachować odległość do 1 cala od krawędzi.
Złożyć ciasto na nadzienie; ściśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Wytnij cztery ukośne nacięcia na stromboli. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem. Pokonaj pozostałe jajko; posmaruj bochenki.
Posypać parmezanem. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do złotego koloru. Plasterek; podawać ciepłe.