Serowe ryby i ziemniaki
Serowe ryby i ziemniaki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 17g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.22 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia ziemniaków, woda, łagodny ser cheddar, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Serowe Grille rybne, Serowe Krakersy Rybne, oraz Serowy Pomidorowy Piec Rybny.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do miękkości; drenaż, zastrzegając płyn do gotowania.
Posypać serem odsączone ziemniaki.
Niech ser topi się, a ziemniaki lekko ostygną.
Podczas gotowania ziemniaków, umieść rybę w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki; dodaj 3 łyżki wody do naczynia. Pokrywa z wytrzymałą folią plastikową; odpowietrznik. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 3 do 4 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane z widelcem.
Niech ryby lekko ostygną; Płatek widelcem, a w razie potrzeby usunąć i wyrzucić kości.
Umieść ryby, ziemniaki i 3 łyżki zarezerwowanego płynu do gotowania w robocie kuchennym. Proces aż do uzyskania pożądanej konsystencji, dodając dodatkowy płyn do gotowania, w razie potrzeby 1 łyżkę na raz.
Nota żywieniowa: ryby i rtęć ryby są doskonałym źródłem chudego białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i witaminy B nawet jeśli ryby zawierają wiele składników odżywczych, niektóre są bogate w rtęć i należy ich unikać. Według food and Drug Administration, ryby są bezpieczną opcją dla dzieci, jeśli postępujesz zgodnie z tymi wytycznymi: unikaj rekina, miecznika, makreli królewskiej i tilefish. Wybierz ryby najniższe w rtęci, takie jak Sum, dorsz, flądra, plamiak, okoń, mintaj, łosoś, przegrzebki, krewetki, sola, tilapia, pstrąg, tuńczyk w puszkach i sieja. Ogranicz porcje do dwóch do trzech razy w tygodniu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.