Serowa zupa z szynką i ryżem
Kiepska zupa z szynką i ryżem zajmuje od początku do końca około 30 minut. To danie główne ma 338 kalorii, 14 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Za 1,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. 1 osoba wypróbowała ten przepis i polubiła go. Jest idealna na jesień. Ten przepis z Taste of Home wymaga sera topionego, pół na pół śmietanki, selera i pieprzu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują serowy serowy ryż z szynką i ryżem, 15-minutowy serowy ryż z szynką i brokułami oraz serowy ryż brokułowy z szynką na płycie kuchennej.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż seler i cebulę na maśle, aż będą miękkie.
Dodaj marchewki; gotować i mieszać przez 1-2 minuty. W dużym czajniku lub holenderskim piekarniku wymieszaj mąkę, sól i pieprz. Stopniowo wmieszać śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; mieszać, aż ser się rozpuści. Dodaj dziki ryż, szynkę, brązowy ryż, bulion, mieszankę selera i wodę. Wróć do wrzenia.
W razie potrzeby posyp migdałami.