Sernik ziołowy z sosem pikantnym
Przepis na Savory Herb Cheesecake można przygotować w około 50 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 184 kalorie . Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 83 centy za porcję. Udaj się do sklepu i kup bazylię, ząbki czosnku i pomarańczową paprykę oraz kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 29% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują Savory Radicchio and Prosciutto Crostini Topped with Sweet Syrupy Sapa ,Savory Slow Roasted Tomatoes with Filet of Anchovy oraz Peppers, Carrot, and Tomato Upma (Savory Semolina Porridge) .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj serek śmietankowy, 1 szklankę śmietany i zupę; ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj zamiennik jajka i ubijaj na niskich obrotach, aż składniki się połączą.
Dodaj ser Romano, bazylię, tymianek, skrobię kukurydzianą, estragon, czosnek i pieprz; ubijaj, aż składniki się połączą.
Wlać do formy o średnicy 23 cm (9 cali) wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piecz w temperaturze 350° przez 35-45 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie gotowy. Wyłącz piekarnik; pozostaw sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez 30 minut.
Wyjmij z piekarnika. Ostrożnie przejedź nożem wzdłuż krawędzi patelni, aby poluzować. Schłodź jeszcze przez 1 godzinę. Schłodź w lodówce przez noc.
Zdejmij boki patelni. Tuż przed podaniem posmaruj pozostałą kwaśną śmietaną.
Udekoruj posiekaną papryką i szczypiorkiem.
Podawać z krakersami lub świeżymi warzywami.