Sernik z sufletem cytrynowym z polewą jagodową wymaga ok. 6 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką śmietanę, cukier, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto jagodowo-cytrynowe z polewą sernikową, Najlepszy Sernik Z Polewą Borówkową, oraz Sernik Z Polewą Jagodową.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
2
Wytnij 18-calowy kwadrat folii aluminiowej i owiń wokół zewnętrznego dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
3
Aby skorupa, wymieszać okruchy krakersów graham i brązowy cukier razem w misce. Wymieszać z roztopionym masłem aż do całkowitego wymieszania. Docisnąć mieszaninę równomiernie do dna przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
Brązowy Cukier
Masło
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Patelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wyjąć patelnię z piekarnika i ostudzić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
6
Aby nadzienie, umieścić serek w misce do mieszania; beat aż kremowy, o 2 protokół. Kontynuuj ubijanie, stopniowo dodając 1 szklankę cukru. Ubijać, aż cukier zostanie dokładnie wymieszany. Ubij żółtka, po kolei, skrobając boki miski po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
żółtko Jaja
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
7
Wymieszać w skórce z cytryny, sok z cytryny, wanilii i śmietany, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Skórka Cytrynowa
Kwaśna śmietana
Wanilia
8
Białka ubić w czystej misce do uzyskania miękkich szczytów. Kontynuuj ubijanie, stopniowo dodając 1/3 szklanki cukru powolnym strumieniem, aż utworzą się sztywne szczyty. Nie przesadzaj. Delikatnie złóż 1/3 bezy do masy serowej. Powtórz jeszcze dwa razy z pozostałą bezą, dokładnie mieszając, aby nie opróżnić białek, aż nie pozostaną smugi bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Białka Jaj
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Wlać nadzienie do przygotowanej patelni i umieścić na dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
10
Wlać gorącą (nie wrzącą) wodę do miski do pieczenia do 1 cala po bokach sprężyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Patelnia Do Pieczenia
11
Piec w nagrzanym piekarniku, aż góra jest prawie ustawiona, 50-55 minut. Wyłącz ciepło, podeprzyj drzwi piekarnika otwarte o 2 cale i pozwól ciastu odpocząć w piekarniku, aż do całkowitego Ustawienia, O 1 godzinę dłużej. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, lub na noc przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Aby zrobić polewę, umieść 1 szklankę jagód i cukru w rondlu; gotuj na średnim ogniu, aż jagody zaczną pękać, 6-8 minut. Jeszcze gorące jagody przecedzić przez sito lub gazę umieszczoną nad miską, zachowując sok. Wyrzucić miąższ jagodowy. Pozostawić sok do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Amerykańskie
Jagody
Sok
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Patelnia Z Sosem
Sito
Cukierki Peachie-o
13
W dużej misce wymieszać pozostałe 2 szklanki jagód i soku z cytryny. Wymieszać z naprężonym sokiem z jagód. Tuż przed podaniem polewamy sernik polewą borówkową.
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.