Sernik Z Dyni
Sernik z dyni wymaga ok. 8 godzin i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 501 kalorii, 8G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś zmielone goździki, żółtka jaj, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik Z Dyni, Sernik Z Dyni, oraz Sernik Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Spód i boki 9-calowej patelni springform posmarować masłem; odstawić.
Umieść gingersnaps w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza i przetworzyć do bardzo dobrze, około 20 sekund (powinieneś mieć około 2 filiżanki). Zatrzymaj silnik, dodaj roztopione masło i pulsuj, aż się połączą.Alternatywnie, umieść gingersnaps w zamykanej plastikowej torbie, naciśnij powietrze i uszczelnij. Za pomocą wałka do ciasta rozbić ciasteczka na drobne, jednolite okruchy, a następnie przenieść do średniej miski, dodać roztopione masło i wymieszać, aż równomiernie połączone.
Wlać mieszaninę okruchów do przygotowanej patelni i, używając DNA miarki, wcisnąć ją równomiernie w dno i trzy czwarte drogi po bokach.
Upiec skórkę, aż będzie pachnąca i lekko przyciemniona, około 15 do 20 minut.
Umieść patelnię na stojaku z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 20 minut.W międzyczasie rozłóż puree z dyni na cienką, równą warstwę na dużym talerzu. Przykryj poczwórną warstwą ręczników papierowych i naciśnij, aż ręczniki zostaną nasycone wilgocią (nie martw się—nie przykleją się do przecieru). Odkleić papierowe ręczniki i wyrzucić.
Przenieść dynię do małej miseczki, dodać cynamon, sól, gałka muszkatołowa, i goździki, i mieszać do połączenia; odstawić.Gdy skorupa jest gotowa, wymieszać cukier i mąkę w średniej misce i odstawić.
Umieść serek w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie gładki, około 1 minuty. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej, wlej mieszankę cukier-mąka i ubijaj do włączenia. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki i dno miski i wiosła.Z mikserem na niskim poziomie, dodać wanilię, a następnie powoli wlać śmietanę; wymieszać, aż tylko połączone. Trzymając mikser na niskim poziomie, dodaj żółtka po kolei, a następnie całe jajka po kolei, pozwalając każdemu całkowicie włączyć przed dodaniem następnego. Od czasu do czasu zatrzymaj mikser, aby zeskrobać boki i dno miski oraz wiosło w razie potrzeby.
Wlać 3 szklanki ciasta do średniej miski lub miarki i rezerwy.
Dodaj mieszankę przyprawione dyni do pozostałego ciasta w mikserze i pokonać na niskiej prędkości tylko aż równomiernie włączone.Używając dużej łyżki, wlej połowę zarezerwowanego zwykłego ciasta do schłodzonej skorupy w kilku miejscach. Dollop połowę ciasta dyni nad i między zwykłego ciasta. Dollop pozostałą gładką ciasto na ciasto dyni. Zakończ pozostałą cieście dyni, dolloping go nad zwykłym cieście. Przeciągnij nóż przez ciasto w ósemkach, aby stworzyć marmurkowy wzór, uważając, aby nie zakłócić Skórki. Delikatnie usypać dno patelni na płaskiej powierzchni kilka razy, aby wyrównać wierzch sernika.
Piec, aż krawędzie ciasta są lekko rumiane, a środek jest ledwo ustawiony, około 55 do 65 minut (środek ciasta nadal będzie wyglądać jiggly). Wyłącz piekarnik i niech ciasto ostygnie w piekarniku na 1 godzinę.
Wyjmij sernik z piekarnika i umieść go na regale chłodzącym. Cienki, ostry nóż wokół wewnętrznej krawędzi patelni.
Na serniku ułożyć blachę do pieczenia.
Pozostaw do ostygnięcia, ostrożnie usuwając blachę do pieczenia raz lub dwa razy, aby wytrzeć kondensację, która utworzyła się na spodzie, aż patelnia springform będzie letnia w dotyku, o 1 1/2 godziny.
Wyjąć blachę do pieczenia i przechowywać w lodówce ciasto do wystygnięcia, co najmniej 4 godziny lub do 3 dni. Aby służyć, odblokować i usunąć zewnętrzny pierścień patelni.