Sernik waniliowy z polewą wiśniową

Sernik waniliowy z polewą wiśniową
Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu. Jeśli 1,86 zł za porcję spada twój budżet, Sernik waniliowy z polewą wiśniową może być niesamowity Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka fasoli waniliowej, okruchy krakersów graham, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik waniliowy z polewą wiśniowo-jagodową, Sernik z białej czekolady z polewą wiśniową, oraz Sernik waniliowo-fasolowy z polewą z guawy i sałatką z mango i limonki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, połącz pierwsze 3 składniki, rzucając widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
3
Dodać 2 łyżeczki wody; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche. Delikatnie wciśnij mieszankę do dna i 1 1/2 cala w górę boków 9-calowej formy sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
4
Piec w temperaturze 400 przez 5 minut; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
5
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Aby przygotować nadzienie, ubijaj sery mikserem z dużą prędkością, aż będą gładkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Połączyć 1 szklankę cukru, mąki i soli, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodać do mieszanki serowej; dobrze ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
9
Dodać kwaśną śmietanę; dobrze ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
10
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Wymieszaj ekstrakt z wanilii. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wymieszać nasiona w mieszaninę sera, rezerwując połówki fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
WaniliaWanilia
SerSer
NasionaNasiona
JajkoJajko
11
Wlać masę serową do przygotowanej patelni; piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 15 minut lub do momentu, gdy środek sernika ledwo porusza się po dotknięciu patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Wyjąć sernik z piekarnika; obrócić nożem zewnętrzną krawędź. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
13
Aby przygotować polewę, połącz port, 1/2 szklanki cukru, wiśnie i zarezerwowane połówki fasoli wanilii w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut lub do momentu rozmrożenia wiśni i mieszaniny jest syropy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CzereśnieCzereśnie
CukierCukier
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Usunąć połówki fasoli wanilii; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
15
Połącz sok, skrobię kukurydzianą i 4 łyżeczki wody, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej w mieszaninę wiśni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż mieszanina jest lekko pogrubione i błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzereśnieCzereśnie
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej. Kryj się i wyluzuj.
17
Podawać na serniku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn